2321020188 Μ. Αλεξάνδρου και Χατζηπαναγή, Σέρρες amea.serres@gmail.com
hero image

 

Κέντρο ειδικής αγωγής Σέρρες


Λίγα λόγια για το κέντρο
Μ. Αλεξάνδρου και Χατζηπαναγή 1, Σέρρες, Τηλ: 23210 20188, 6974302135

 

Το κεντρο ειδικής αγωγής είναι ένας σύγχρονος χώρος ειδικής διαπαιδαγώγησης, που στοχεύει στην πρόληψη, αξιολόγηση και αποκατάσταση μαθησιακών και άλλων δυσκολιών.
Πιο συγκεκριμένα, η θεραπευτική παρέμβαση απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους με δυσκολίες λόγου, ομιλίας, διάσπασης προσοχής, κινητικές και γραφοκινητικές αδεξιότητες, ειδικές μαθησιακές, γνωστικές και συναισθηματικές δυσκολίες, διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και διαταραχές συμπεριφοράς.
Επιπλέον, το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά που επιθυμούν να βελτιώσουν τη σχολική τους επίδοση, την αντιληπτική τους ικανότητα, την κριτική τους σκέψη, να οργανώσουν τη μελέτη στο σπίτι, να καλυτερεύσουν την έκφραση τους στο γραπτό λόγο ώστε να ενισχύσουν την αυτοεικόνα τους και να μπορέσουν να ανταποκριθούν καλύτερα και πληρέστερα στις απαιτήσεις του σχολείου.

Υπηρεσίες που προσφέρει το κέντρο μας.
Το κέντρο μας προσφέρει υπηρεσίες Αξιολόγησης, Παρέμβασης και αποκατάστασης, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Ειδικής αγωγής, Συμβουλευτικής προς τους γονείς και Ψυχολογική Υποστήριξη και απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες.

 

Οι στόχοι μας
Η κάλυψη των ιδιαίτερων αναγκών κάθε παιδιού μέσα από ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πρόγραμμα αποτελεί τον μείζονα στόχο μας. Επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε ένα κλίμα εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας με τα παιδιά και με τους γονείς διότι πιστεύουμε ότι μόνο μέσα από την ουσιαστική επαφή και προσέγγιση θα επιτευχθεί η αποτελεσματική παρέμβαση και θεραπεία οποιασδήποτε δυσκολίας του κάθε παιδιού.
Έτσι, με την εξειδικευμένη προσέγγιση και διδασκαλία από το έμπειρο προσωπικό που αποτελείται από λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους και ψυχιάτρους, το κέντρο αποσκοπεί στην έγκαιρη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδέχεται να προκύψουν σε όλα τα αναπτυξιακά στάδια ενός παιδιού.

Η στενή συνεργασία με τους γονείς και με το σχολείο κρίνεται απαραίτητη ώστε να διευκολυνθεί η πορεία της παρέμβασης και η ομαλή ένταξη του παιδιού στο σχολικό και στο κοινωνικό του περιβάλλον.


 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
 

Δεκτά όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.